Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chironda dă în judecată Primăria Capitalei după ce a fost demis din funcția de viceprimar

© SputnikVictor Chironda
Victor Chironda - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Fostul viceprimar Victor Chironda a atacat în instanță decizia prin care a fost demis din funcție. El le-a cerut judecătorilor anularea dispoziției care, potrivit lui, este una ilegală.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Victor Chironda a acționat în judecată Primăria Capitalei, după ce a fost demis din funcția de viceprimar. Acesta califică decizia drept ilegală, emisă cu încălcarea procedurii. Potrivit lui, temeiurile de demitere sunt niște minciuni, iar motivul adevărat ar fi refuzul său de a semna autorizația de demolare a Hotelului Național.
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Primăria Chișinău are un nou viceprimar: Cine este el 
”Să fie clar, eu nu contest dreptul primarului și consiliului de a demite viceprimarul. Eu contest temeiul acestei decizii, adică argumentarea precum că eu aș fi lipsit nemotivat de la serviciu și că nu mi-aș fi îndeplinit atribuțiile de serviciu. Ambele argumente sunt minciuni împachetate în încălcări ale legislației muncii.
Dacă vroia atât de mult să mă demită, primarul Ion Ceban trebuia să descrie motivul adevărat al acestei decizii, și anume refuzul meu de a semna autorizația ilegală de demolare a hotelului Național și expunerea publică a actelor de corupție ale colaboratorilor primăriei”, a scris Chironda.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Victor Chironda spune că va continua monitorizarea activității Primăriei și va face demersurile necesare pentru a stopa demolarea ilegală a hotelului Național.
Amintim că astăzi Consiliul Municipal Chișinău a votat pentru un nou viceprimar pe domeniul economico-financiar și investiții, după ce Inga Ionesii a plecat din funcție în luna mai. Astfel, funcția va fi ocupată de Olga Ursu, candidatura căreia a fost propusă de către edilul-șef Ion Ceban.
© Photo : Facebook / Виктор КирондаVictor Chironda a acționat în judecată Primăria Capitalei, după ce a fost demis din funcția de viceprimar
Victor Chironda a acționat în judecată Primăria Capitalei, după ce a fost demis din funcția de viceprimar - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Victor Chironda a acționat în judecată Primăria Capitalei, după ce a fost demis din funcția de viceprimar
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0