Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi obligatorie în Moldova - Discuții la Guvern

© Sputnik / Mihai Carausimagine din arhivă
imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea fi obligatorie pentru cetățenii Republicii Moldova activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii. Subiectul a fost discutat în această dimineață în cadrul consiliul consultativ de sănătate pe lângă prim-ministru.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru s-a întâlnit în ședință și a discutat despre posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie a unor categorii de cetățeni activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii. 
„Membrii Consiliului au examinat nivelul de extindere în Republica Moldova a tulpinilor derivate - Delta, Delta+ și Lambda, care se manifestă mult mai agresiv în comparație cu tulpinele anterioare ale COVID-19”, se menționează în comunicatul de presă al Guvernului.
Asta deși astfel de cazuri nu au fost confirmate încă prin analize de laborator. Specialiștii în sănătate vor anunța abia astăzi dacă avem sau nu tulpina Delta prezentă în țara noastră.
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Avem sau nu tulpina Delta în Moldova: Iată ce spun specialiștii în sănătate
”Cel mai degrabă că este prezent, într-o proporție destul de mare. Rezultatele, cu siguranță, vor confirma prezența mutațiilor în Republica Moldova, în special în cazurile de import”, a declarat anterior secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății Denis Cernelea.
Specialiștii în sănătate prognozează o nouă creștere de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în lunile august - septembrie. În acest scop, este planificată vaccinarea intensivă a cetățenilor.
De la începutul campaniei de vaccinare, doar 9,14% din numărul populației s-a vaccinat cu ambele doze, iar 14,31% au o singură doză administrată. În rândul lucrătorilor medicali, rata imunizării cu ambele doze se ridică la 80,02%. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0