Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avem sau nu tulpina Delta în Moldova: Iată ce spun specialiștii în sănătate

© AP Photo / Paul SancyaМедсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Cel mai probabil, în Republica Moldova este prezentă tulpina Delta, într-o proporție destul de mare. Specialiștii în sănătate au prezentat cele mai actuale date privind evoluția cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Mâine vom afla dacă avem sau nu tulpina Delta prezentă în țara noastră. Cu un anunț în acest sens au venit specialiștii în sănătate, în cadrul unei conferințe de presă.
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Pfizer vrea autorizarea unei doze suplimentare de vaccin pentru combaterea tulpinii Delta
”Deocamdată, ele nu pot fi detectate în țară, este planificat pentru perioada următoarea cu suportul OMS să fie dotat laboratorul ANSP. Pentru ziua de mâine așteptăm rezultatele din Germania. Vom face un comunicat, pe care îl vom prezenta pentru toți, privind rezultatele acestuia”, a comunicat secretarul de stat Denis Cernelea.
Totodată, Cernelea a opinat că, cel mai probabil, în Moldova sunt prezente mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină, în proporție destul de mare.
”Cel mai degrabă că este prezent, într-o proporție destul de mare. Rezultatele, cu siguranță, vor confirma prezența mutațiilor în Republica Moldova, în special în cazurile de import. Partea de siguranță în aceste cazuri este că practic toate cazurile persoanelor venite de peste hotare au fost detectate la timp, fiind deja în carantină. În așa fel a fost posibilă localizarea focarelor”, a comunicat secretarul de stat.
Specialiștii în sănătate prognozează o nouă creștere de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în lunile august - septembrie. În acest scop, este planificată vaccinarea cât mai răspândită a cetățenilor țării noastre.
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Societate
Tulpina Delta și Delta plus bântuie și în țara noastră? Ce spun specialiștii
”Din păcate, tempoul de vaccinare în Republica Moldova este destul de lent. Dat fiind faptul că, acum în Republica Moldova a ajuns un lot nou de vaccin Johnson & Johnson, este un vaccin ideal în timp de pandemie, pentru că se administrează într-o singură doză, iar răspunsul imun apare deja peste 2 săptămâni. Astfel, noi în perioadă foarte scurtă putem să imunizăm un număr mare de persoane, inclusiv să fim pregătiți pentru o eventuală răspândire epidemică la noi în țară.”, a informat președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a MSMPS, Angela Paraschiv.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0