Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Permisul sanitar devine obligatoriu în localurile și centrele comerciale din Franța

© AFP 2022 / BERTRAND GUAYEiffel tower in Paris
Eiffel tower in Paris - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timpul unui discurs susţinut luni seara, președintele Emmanuel Macron a anunțat că permisul sanitar va fi obligatoriu în mai multe locuri deschise publicului.
BUCUREŞTI, 14 iul – Sputnik, Doina Crainic. Adresându-se francezilor pe 12 iulie, pentru prima dată în două luni și jumătate, președintele Franţei, Emmanuel Macron, a spus că situaţia sanitară este „sub control”, anunţând înăsprirea anumitor măsuri, printre care extinderea permisului de sănătate în locuri culturale sau de recreere.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Rusia
Zaharova face praf MAE francez: ”Reînvie spiritul segregării neo-naziste în Europa”
Astfel, din 21 iulie, documentul care atestă efectuarea vaccinării, a unui test negativ sau recuperarea în urma infectării cu Covid-19 va fi obligatoriu în locurile cu peste 50 de persoane.
„Din 21 iulie, permisul sanitar va fi cerut în locurile de agrement și de cultură. Mai exact, pentru a avea acces la un spectacol, parc de distracții, un concert sau un festival, toți compatrioții noștri de peste 12 ani vor trebui să fie vaccinați sau să prezinte un rezultat negativ la test”, a declarat Emmanuel Macron, citat de Sputnik France.
Mai mult, de la începutul lunii august, permisul sanitar va fi necesar şi pentru accesul în cafenele, restaurante, centre comerciale și în anumite mijloace de transport, a mai anunţat președintele. Măsura se va aplica în cazul tuturor persoanelor, indiferent de statutul lor: clienți, utilizatori, angajați.
„De la începutul lunii august, permisul sanitar se va cere în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum și în spitale, case de bătrâni, unități medico-sociale, dar și în avioane, trenuri și autocare pentru călătorii lungi”, a adăugat Macron.
Utilizat în Franța din 9 iunie, permisul este necesar în prezent doar în anumite cazuri, în special pentru a participa la evenimente care reunesc peste 1.000 de persoane și pentru accesul în cluburile de noapte, deschise de pe 9 iulie.
Testele PCR vor fi plătite
Pentru a stimula campania de vaccinare, președintele a confirmat și propunerea deja menționată recent de purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, privind testele PCR plătite. Astfel, din toamnă, acestea vor trebui plătite de cei care vor să le facă.
„În această toamnă, testele PCR vor fi plătite, cu excepția cazului în care vor fi prescrise de un medic. [Această măsură a fost luată] pentru a încuraja vaccinarea mai degrabă decât multiplicarea testelor”, a mai precizat Macron.
Fluxul de știri
0