Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii ar putea avea o minivacanță de cinci zile în această vară

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Angajații instituțiilor publice se vor bucura de o zi liberă în plus la sfârșitul verii. Astfel, aceștia vor profita de o minivacanță de cinci zile.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Moldovenii ar putea avea parte de o minivacanță de cinci zile la sfârșitul verii. Guvernul urmează să aprobe astăzi o hotărâre cu privire la transferul unei zile de odihnă pentru anul 2021. Astfel, pentru autoritățile și instituțiile publice, ziua de 30 august se va considera zi de odihnă, iar ziua de 21 august 2021 – zi lucrătoare.
Pașaport - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2019
Republica Moldova
Unde poți perfecta un pașaport într-o „zi liberă” decretată de Guvern
Ministerele și alte autorități administrative centrale vor asigura, în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate. Pentru unitățile din sectorul real al economiei naționale, prezenta hotărâre are caracter de recomandare. Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2021 este elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în baza prevederilor Codului Muncii.
De Ziua Independenței, pe 27 august, bugetarii au liber în mod tradițional. Apoi urmează două zile de weekend, iar marți, 31 august, este Ziua Limbii Române, declarată oficial zi liberă. Rămâne doar ziua de luni, 30 august, care ar putea fi anunțată liberă pentru ca bugetarii să poată avea o minivacanță.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0