Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot de vaccinuri anti COVID-19 a ajuns la Chișinău

© Sputnik / AFK Sistema / Accesați arhiva multimediaDoses de vaccin
Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Un lot de 151 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns la Chișinău.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Lotul de vaccin anti COVID-19 a ajuns luni seara, iar dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră.
"Această donație, livrată prin intermediul platformei COVAX, are o însemnătate majoră pentru țara noastră, pentru siguranța cetățenilor. Vaccinul Johnson & Johnson e la fel de eficient ca și celelalte tipuri de vaccin împotriva COVID-19", a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.
Republica Moldova urmează să recepționeze în total peste 500 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX.
Vaccinul Johnson &Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19.
Vaccinul Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Alte 150 de mii de doze de vaccin vor ajunge astăzi în Moldova
Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.
Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA și Uniunea Europeană. 
Până în prezent în Republica Moldova s-au administrat 803 mii de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0