Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte 150 de mii de doze de vaccin vor ajunge astăzi în Moldova

© REUTERS / Dado RuvicVaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi va fi recepționat un lot de vaccin anti-COVID Johnson & Johnson. Este vorba despre 150 de mii de doze de ser, care vor fi livrate în Republica Moldova prin platforma COVAX.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. 150 de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson vor ajunge astăzi în Republica Moldova. Lotul va fi livrat în țara noastră prin intermediul platformei COVAX.
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Societate
Un nou lot de vaccin din România pentru Moldova - Iată de care
Astfel, vaccinurile vor fi recepționate pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 20:40, iar ulterior, vor fi transportate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de către consilierul în comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.
Amintim că țara noastră urmează să recepționeze un lot total de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX.
Vaccinul Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson & Johnson pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Potrivit producătorului, vaccinul anti-COVID valorifică platforma de vaccinuri AdVac, o tehnologie unică care a fost utilizată și pentru dezvoltarea vaccinului împotriva maladiei Ebola, aprobat de Comisia Europeană. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani.
Вид на зараженную коронавирусом клетку под микроскопом - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Studiu: Mutații covid rezistente la anticorpii naturali și la cei dobândiţi post-vaccin
Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0