Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Totuși, se poate: dialog constructiv la nivel înalt între Rusia și SUA

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча главы МИД РФ С. Лаврова и спецпредставителя президента США по вопросом климата Дж. Керри
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова и спецпредставителя президента США по вопросом климата Дж. Керри - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
La nivelul diplomaților cu experiență și bine intenționați, între Rusia și SUA poate avea loc un dialog constructiv, mai ales când sunt probleme grave.
BUCUREȘTI, 13 iul - Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, l-a primit la Moscova pe John Kerry, reprezentantul special al președintelui Statelor Unite pentru probleme climatice, fost secretar de stat al administrației Obama.
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Politică
Cristoiu, remarcă genială despre Rusia după alegerile din Moldova
Ieri, 12 iulie, cei doi diplomați au avut o discuție substanțială pe aspectele actuale ale agendei internaționale privind clima.
Dialogul are loc în contextul pregătirilor pentru cea de-a 26-a sesiune a Conferinței Părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (Glasgow, 31 octombrie - 12 noiembrie 2021).
Dar, cel mai important – dialogul are loc în contextul actualei președinții a Federației Ruse în Consiliul Arctic.
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei arată că o atenție specială a fost acordată problemelor realizării obiectivelor Acordului de la Paris – în cadrul căruia SUA au revenit imediat după preluarea președinției de către Joe Biden. 
”Schimbul de opinii cu privire la implementarea planurilor și strategiilor naționale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră a relevat un punct de vedere similar al țărilor noastre cu privire la o serie de probleme în domeniul protecției mediului”, arată MAE rus, subliniind că Lavrov și Kerry ”și-au reafirmat dispoziția reciprocă de a dezvolta cooperarea în domeniul mediului”.
Deci, iată că există posibilitatea unui dialog constructiv între SUA și Rusia, atunci când dispar alegațiile și acuzațiile fără probe, dar și provocările – acestea fiind, din păcate, strategia folosită de grupurile de putere din SUA.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Problemele climei, mai ales cele care vizează zona arctică, reprezintă o problemă majoră pentru întreaga lume, dincolo de interesele și orgoliile unora și altora.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0