Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studii la USM: Oferte educaționale noi pentru 2021

© Sputnik / OsmatescoOtilia Dandara
Otilia Dandara - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Admiterea 2021: Iată ce oferte are Universitatea de Stat a Moldovei pentru tinerii care doresc să obțină studii superioare de calitate.
Studii la USM: Oferte educaționale noi pentru 2021
La fel ca și în anii precedenți, USM vine cu un șir de oferte educaționale pentru cei care sunt dornici să-și continue studiile aici. Instituția le propune absolvenților de licee 12 facultăți și 69 de specialități practic în toate domeniile de activitate. Mai mult, în noul an de studii instituția vine cu programe de studii noi atât la licență, cât și la master.
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare  - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Avertismentul unui cunoscut actor pentru PAS: Nu vă îmbătați cu apă rece
"Avem un nou program de master - studii de securitate, unde vor fi pregătiți specialiști în științe politice. Acesta are 120 de credite, iar învățământul durează doi ani de zile. La ciclul licență, viitorii studenți pot alege în premieră specialitatea de arhitectură peisageră și amenajarea spațiilor verzi. Suntem pregătiți să primim la studii mulți tineri ambițioși și dornici de a face carte", a declarat în studioul Sputnik Moldova prorectorul Universității de Stat din Moldova, Otilia Dandara.
Universitatea dispune de toate condițiile necesare pentru ca studenții să poată însuși lecțiile predate de către profesori cu o vastă experiență. Instituția are o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară, 11 blocuri de studii, centre de cercetare ştiinţifică, laboratoare, bibliotecă, Centru de Tehnologii Informaţionale, Centru editorial, centre culturale şi lingvistice, săli de sport, cantine, cămine studenţeşti ș.a.
De menționat că Universitatea de Stat din Moldova a fost înființată pe 1 octombrie 1946. Inițial, a avut cinci facultăți, 35 de profesori iar în primul an a înmatriculat 320 de studenți. În prezent, aproximativ 10 mii de studenți își fac studiile la USM. În acest an, universitatea a fost absolvită de circa 3 mii de tineri.
Conform Regulamentului aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, concursul de bază pentru admiterea 2021 va începe în data de 19 iulie. 
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0