Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O infecție extrem de periculoasă îi amenință pe copiii din Chișinău - zeci de infectați

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaДетский дом
Детский дом - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Situație alarmantă! În Capitală se atestă o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin infecții enterovirale. În doar opt zile au fost înregistrate 56 de cazuri de infectare în rândul micuților.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Potrivit Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din municipiul Chișinău, cei mai vulnerabili în fața bolii sunt copiii de până la 2 ani. În doar opt zile au fost înregistrate 56 de cazuri de infectare în rândul micuților. 
Peste 46 la sută dintre cei infectați sunt copii de la 0 la 2 ani (26 de cazuri), iar 41.1 % sunt copii de la 3 la 6 ani (23 de cazuri).
Cifrele sunt înspăimântătoare, dacă luăm în calcul că în primele 6 luni ale anului 2021 au fost înregistrate doar 27 de cazuri de infecție enterovirală. 
Iurie Climașevschi - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Podcasturi
Medic: Mii de moldoveni nici nu intuiesc că suferă de această infecție
”În cadrul evaluării situației epidemiologice s-a stabilit: infecțiile enterovirale se caracterizează printr-o evoluție ciclică cu o perioadă de creștere la 3-4 ani, ultima creștere a morbidității în municipiul Chișinău s-a atestat în anul 2019, când au fost atestate 805 cazuri de infecție enterovirală, inclusiv 11 cazuri de meningită seroasă. Numărul maxim de cazuri a fost înregistrat în anul 2018: 1150 cazuri de infecție enterovirală, inclusiv 340 cazuri de meningită aseptică”, se menționează într-un document emis de Centrul de Sănătate Publică Chișinău.
Direcția precizează că sursa de infectare este bolnavul și purtătorul de enterovirus, iar calea de transmitere este fecalo-orală și respiratorie. Perioada de incubație este în medie de 3-7 zile, cu simptome clinice similare precum febră, enterită acută, meningită, erupții pe piele, afecțiuni ale căilor respiratorii superioare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0