Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cebotari a discutat despre reglementarea transnistreană cu ambasadorul britanic

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaВстреча Ольги Чеботарь и Вадима Красносельского
Встреча Ольги Чеботарь и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Vicepremierului pentru reintegrare ia fost prezentat un studiu care reflectă evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.
CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Viceprim-ministrul în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari a avut marți o întrevedere în format online cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Moldova, Steven Fisher, la care au participat de asemenea funcționari din cadrul misiunii diplomatice și reprezentanți ai Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS).
După cum a informat serviciul de presă al Guvernului, au fost luate în discuție proiecte privind consolidarea măsurilor de încredere și asistența disponibilă din partea autorităților britanice.
”Cu acest prilej, Ambasadorul și experții IPIS au propus atenției un proiect/ studiu analitic, recent realizat în colaborarea comună și cu sprijinul financiar al Guvernului Marii Britanii cu genericul ”Reglementarea conflictului transnistrean: sporirea capacității grupurilor oficiale de lucru ca mecanism de negocieri și măsură de consolidare a încrederii”, mențio0nează Guvernul.
Reprezentanții părții britanice au menționat că studiul reflectă evoluțiile marcate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, activitatea și dinamica urmărită la nivelul grupurilor de lucru sectoriale, constatări și recomandări formulate de autori.
Ольга Чеботарь - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Olga Cebotari: Reintegrarea nu se face prin ură și divizarea oamenilor în buni și răi
Cebotari a menționat că împreună cu funcționarii din cadrul Biroului politici de reintegrare se va familiariza cu conținutul și recomandările prezentate în studiu și vor fi examinate posibilitățile de punere în aplicare a sugestiilor utile și în măsură să contribuie la fortificarea poziției delegației moldovenești în cadrul procesului de negocieri.
Totodată, Olga Cebotari a reiterat eforturile continui ale Chișinăului în atingerea unei reglementări pașnice și durabile a conflictului transnistrean, dar și necesitatea menținerii unui dialog permanent și constructiv în toate formatele de negocieri agreate în vederea rezolvării dificultăților cotidiene în interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0