Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru șoferii moldoveni: În ce țară ar putea fi recunoscute permisele noastre

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
În curând, permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute de către Irlanda. Președintele Maia Sandu a discutat cu omologul său irlandez despre mai multe proiecte ce urmează a fi demarate între cele două state.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că luni, 12 iulie, a discutat cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins.
Автомобильная пробка - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Atenție, șoferi: Pentru unele vehicule circulația pe drumurile naționale este limitată
Pe lângă mulțumirile pe care i le-a adus Maia Sandu pentru ajutorul acordat la asigurarea bunei desfășurări a alegerilor pentru diaspora noastră din Irlanda, cei doi oficiali au trecut în revistă mai multe proiecte ce vizează ambele țări. Șeful statului a precizat că printre aceste proiecte se numără și recunoașterea, dar și conversiunea permiselor de conducere și a diplomelor de studii.
Astfel, în curând, ar putea exista posibilitatea ca permise noastre de conducere, dar și diplomele de studii să fie recunoscute în Irlanda. Maia Sandu a precizat că alte proiecte și acorduri despre care au discutat cei doi șefi de stat sunt și facilitarea regimului de vize cu Irlanda, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, colaborarea în domeniul turismului și cooperarea culturală.
Totodată, președintele Republicii Moldova a discutat cu omologul său irlandez despre posibilitatea extinderii serviciilor companiilor avia low-cost irlandeze în țara noastră. Acest lucru ar permite ca moldovenii să călătorească în Irlanda cu avionul la un preț mai redus. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0