Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi: Pentru unele vehicule circulația pe drumurile naționale este limitată

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильная пробка
Автомобильная пробка - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
Vehiculele de mare tonaj au acces limitat pe drumurile naționale în perioada caniculei ca să nu deterioreze asfaltul cu greutatea lor prea mare.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Odată cu temperaturile ridicate vin și restricțiile provizorii de circulație.
Astfel, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că vehiculele ce depășesc masa de 20 de tone nu au voie să circule pe drumurile naționale în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în intervalul orelor 10.00 – 20.00. Măsura vine să prevină deteriorarea drumurilor, ia în acest sens au fost instalate indicatoare corespunzătoare.
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Societate
Mai mulți șoferi au rămas fără permis de conducere, în weekend - Detalii
Totuși, restricțiile nu vizează vehiculele care transportă persoane, animale vii, produse perisabile de origine animală și vegetală, autospecialele care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și care sunt antrenate la prevenirea sau lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.
Administrația de Stat a Drumurilor avertizează că șoferii care nu vor ține cont restricțiile impuse riscă amendă de până la 4 500 de lei, iar persoanele juridice riscă amendă de 15 mii de lei. 
ASD îndeamnă șoferii să anunțe Inspectoratul Național de Securitate Publică, la numărul 112, în cazul în care observă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice naționale cu acces restricționat pentru acestea.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0