Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog: Ce acțiuni trebuie să întreprindă PAS pentru a nu dezamăgi electoratul

© Sputnik / Mihai CarausVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Doctorul habilitat în politologie Victor Juc susține că rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din această vară au fost previzibile, iar acest lucru se datorează mai multor factori.
Politolog: Ce acțiuni trebuie întreprinse de PAS pentru a nu dezămăgi electoratul
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", doctorul habilitat în politologie Victor Juc a precizat că rezultatul pe care l-a obținut PAS la acest scrutin se deteriorează în primul rând faptului că mulți oameni au mari speranțe și încredere în președintele țării Maia Sandu.
Misiunea de observatori a CSI - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ce spun observatorii CSI despre desfășurarea alegerilor parlamentare din Moldova
Alegătorii au susținut ideile pe care le-a împărtășit șefa statului în campania electorală prezidențială și au continuat să susțină partidul și în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.
De acum încolo însă încep cele mai mari dificultăți pentru PAS, susține Victor Juc.
"Acest partid va controla întreaga verticală a puterii în stat – și cea legislativă,, și cea executivă. Este foarte mult de lucru. Țara noastră se află într-o criză enormă și tranziție, iar capătul nici pe departe nu se vede", a declarat Victor Juc.
Fiind întrebat despre acțiunile pe care ar trebuie să le întreprindă PAS pentru a nu-și dezamăgi electoratul, Victor Juc a subliniat că actorii politici trebuie să acționeze multidimensional pe toate domeniile.
"Trebuie soluționate problemele din agricultură, reformarea sistemului justiției, dezvoltarea economică ș.a. Acțiunile ar trebui să fie pe tot segmentul de activitate, dar prioritate cred că va fi reformarea sistemul justiției și lupta cu corupția așa cum se menționa și în campania electorală. Sistemul va trebui reclădit și cred că va fi foarte dificil în acest sens", a remarcat politologul.
În viitorul parlament al Republicii Moldova vor intra Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic Șor. Conform rezultatelor preliminare, Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează 52,72% din voturi – cel mai mare scor obținut de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare în Republica Moldova. Astfel, în noul Legislativ, PAS va avea 63 de mandate, BECS - 32 de mandate, dintre care 22 PSRM și 10 PCRM, iar Partidul ȘOR - 6 mandate.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0