Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Jurnalistă, despre relația Moldova-Rusia după alegerile parlamentare

© Photo : Oferit de Georgiana ArseneGeorgiana Arsene
Georgiana Arsene - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, jurnalista Georgiana Arsene a comentat relațiile care s-ar putea instala între Republica Moldova și Federația Rusă, în condițiile în care puterea politică a fost preluată de PAS după alegerile parlamentare anticipate.
Jurnalistă, despre relația Moldova-Rusia după alegerile parlamentare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", jurnalista Georgiana Arsene a precizat că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și formațiunea politică care o susține nu neglijează întreținerea unei relații bune cu Federația Rusă, cel puțin acest lucru rezultă din declarațiile și acțiunile promovate deocamdată.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2021
Societate
Când va merge Maia Sandu în Rusia - Ce spune despre relația cu Moscova
"Republica Moldova are nevoie în egală măsură atât de Rusia, cât și de Uniunea Europeană. Din punct de vedere economic, Federația Rusă este mai atractivă pentru produsele moldovenești, datorită piețelor de desfacere. UE nu oferă această posibilitate", a precizat Georgiana Arsene.
Mai mult, jurnalista a afirmă că dacă Maia Sandu reușește să echilibreze balanța între Est și Vest, atunci Moldova va fi o adevărată punte de legătură și va găsi acel mijloc de aur pentru a se putea dezvolta în toate domeniile.
"Dacă Maia Sandu se va lăsa influențată, atunci balanța va înclina într-o singură parte, iar cei care vor avea de pierdut sunt cetățenii. În aceste condiții, declarațiile făcute după exprimarea votului, precum că alegerile sunt pentru oameni și nu pentru politicieni, vor avea doar o formă fără fond", a opinat Arsene.
De menționat că, anterior, președintele Maia Sandu a precizat că nu a discutat deocamdată despre o eventuală vizită a sa în Rusia, dar nu a exclus că aceasta ar putea avea loc după alegerile parlamentare anticipate. Președintele țării a mai menționat atunci că a expediat două scrisori Federației Ruse: una legată de comerț, iar a doua vizează vaccinul.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0