Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revista Nature, despre siguranța și eficiența vaccinului ”Sputnik V”

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Revista Nature a publicat un articol în care se vorbește despre siguranța și eficiența vaccinului rusesc ”Sputnik V”.
CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Vaccinul rusesc ”Sputnik V” este utilizat în aproape 70 de țări, însă până acum nu a primit aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății din cauza controverselor privind efectele secundare, scrie revista Nature, citată de RIA Novosti.
Autorul articolului menționează că ”Sputnik V” este primul preparat înregistrat la nivel mondial pentru prevenirea COVID-19 și a fost aprobarea în zeci de state, însă pentru distribuirea globală este necesară autorizarea OMS. La rândul lor, mulți epidemiologi străini au criticat vaccinul rusesc pentru că ar fi fost înregistrat, în opinia lor, prea rapidă.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Societate
„Sputnik V” a început să fie testat pe adolescenți
Unele temeri au fost spulberate după ce The Lancet a scris că ”Sputnik V” are o eficiență de 91,6% în prevenirea infecției cu coronavirus și ajută sută la sută la evitarea unei evoluții severe a bolii. Mai târziu, în aprilie 2021, Institutul Gamalei a publicat noi date, potrivit cărora eficiența vaccinului după administrarea a două doze a constituit 97,6%. În pofida criticilor care au venit în continuare din partea savanților străini, vaccinul rusesc a fost aprobat în țări precum Coreea de Sud, Argentina, Ungaria și India, iar în Emiratele Arabe Unite eficiența lui a fost estimată la 97,8%.
În articol mai este menționat că ”Sputnik V”, spre deosebire de vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson, conține nu unul, ci două adenovirusuri, ceea ce îi sporește proprietățile de protecție. Totodată, după imunizarea cu preparatul rusesc, în nicio țară nu au fost constatate cazuri de tromboză, ceea ce nu se poate spune despre celelalte două vaccinuri. De exemplu, Argentina, Brazilia și San Marino nu au comunicat despre anumite urmări grave ale vaccinării. Cercetările ulterioare ale ”Sputnik V” în Rusia și în străinătate vor ajuta la formarea unui tablou mai clar despre eficiența și siguranța lui, a rezumat autorul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0