Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Dodon recunoaște rezultatele alegerilor și felicită PAS: Nu ne temem să fim în opoziție

© Photo : Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Liderul socialiștilor Igor Dodon a recunoscut rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și a transmis un mesaj de felicitare membrilor PAS, dar și președintelui Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Igor Dodon a susținut astăzi un briefing de presă, în care a comentat rezultatele scrutinului. ”
”Aceasta este o democrație, când se schimbă conducerea țării. De aceea noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației”, a menționat liderul socialiștilor.
Politicianul a ținut să-i felicite pe membrii Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și pe șeful statului Maia Sandu, cu victoria obținută în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Contraste la alegeri: Unde au acumulat PAS și BECS cele mai multe și cele mai puține votri
Totodată, Igor Dodon a menționat că va moinitoriza activitatea noii conduceri pentru ca aceștia să-și îndeplinească promisiunile electorale.
”O să urmărim foarte atent ca ei să-și îndeplinească promisiunile electorale. Vom sancționa orice abuz și orice înrăutățire a calității vieții în Republica Moldova”, a comunicat Igor Dodon.
Liderul PSRM a explicat de asemenea de ce blocul electoral nu a anunțat noi proteste, așa cum declaraseră anterior reprezentanții celor două partide.
”Acum nu are sens să scoatem oamenii. Nu este timpul protestelor. Oamenii au obosit de proteste, oamenii au obosit de politică”, a subliniat Dodon.
La 11 iulie 2021 în Republica Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Alegătorii au ales între 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Prezența la vot a fost de 48,41%, pragul de validare de 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale fiind depășit, iar alegerile pot fi considerate valabile. Pentru a accede în Parlament, partidele politice trebuie să întrunească 5% din voturile valabile ale alegătorilor, iar blocurile electorale – 7%.
Fluxul de știri
0