Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Contraste la alegeri: Unde au acumulat PAS și BECS cele mai multe și cele mai puține votri

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate arată că Partidul proprezidențial Acțiune și Solidaritate și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor sunt formațiunile care acumulează cele mai multe voturi.
CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. În raioanele și municipiile țării au fost prelucrate 100% din procesele verbale ale secțiilor de votare. În unele dintre acestea lider incontestabil este PAS, în altele alegătorii au votat masiv pentru BECS.
În unele cazuri decalajul rezultatelor obținute de cele două formațiuni politice este enorm. Astfel, cetățenii din raionul Ialoveni au votat masiv pentru PAS – 71,8%, în schimb în autonomia Găgăuză partidul proprezidențial a acumulat doar 4,1% din voturi.
Liderii votării în regiuni - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Cum au votat cetățenii în raioanele Moldovei – harta
Blocul Comuniștilor și Comuniștilor s-a bucurat de cea mai mare susținere din partea electoratului în Autonomia Găgăuză, iar cele mai puține voturi le-au fost acordate în raionul Orhei.
Pentru PAS au votat masiv următoarele raioane și municipii - Drochia, Soroca, Florești, Sângerei, Făleși, Ungheni, Telenești, Rezina, Orhei, Călărași, Nisporeni, Strășeni, Dubăsari, Criuleni, Chișinău, Ialoveni, Hâncești, Anenii Noi, Căușeni, Stefan Voda, Cimișlia, Leova, Cantemir, Basarabeasca, Cantemir si Cahul.
Blocul comuniștilor și socialiștilor este câștigător în raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Râșcani, Glodeni, municipiul Bălți, Taraclia, UTA Găgăuzia și în regiunea transnistreană.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0