Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot de vaccin din România pentru Moldova - Iată de care

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Ministerul sănătății, Muncii și Protecției sociale anunță că România urmează să livreze un nou lot de vaccin Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, a avut la 7 iulie curent, o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, pe tema desfășurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar și relațiilor de colaborare în domeniul sănătății între ambele state.
Localitățile fantomă ale Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Republica Moldova
Când satele din Moldova vor începe să moară în masă
În acest context, secretarul de stat Andrei Baciu a menționat că România este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar în combaterea pandemiei. Astfel, în următoarele zile, România va dona un nou lot de vaccin pentru a susține continuitatea procesului de vaccinare.
Denis Cernelea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu acordat sistemului de sănătate din Republica Moldova, în acțiunile de prevenire și control a pandemiei de COVID-19, inclusiv prin livrarea mai multor loturi de vaccin, care au contribuit la derularea campaniei de vaccinare și creșterea ratei de imunizare în rândul populației.
Și președintele Maia Sandu a anunțat pe paginasa de Facebook donația pe care urmează să o facă România. ea a precizat că este vorba de 100.620 de doze de marca Pfizer-BioNTech.
Menționăm că, până în prezent, România a donat Republicii Moldova, 405.600 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria). Dar plus donația ce urmează să fie efectuată cu Pfizer-BioNTech, cantitatea totală de vaccin pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni va depăși 500 de mii de doze.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0