Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, cu mesaj după alegeri: Cui le-a făcut din deget

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
La mai puțin de două ore după închiderea secțiilor de votare, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa Facebook în care a criticat unele instituții ale statului, care, în opinia ei, ignoră legile.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Maia Sandu le-a mulțumit tuturor celor care au mers duminică la vot.
Подсчет голосов на досрочных парламентских выборах в Молдове-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Rezultatele alegerilor după procesarea a 80% din voturi: Cât au acumulat PSRM și PCRM
După care ea le-a făcut din deget unor instituții ale statului, aluzia fiind clară - Comisia Electorală Centrală: "La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituții ale statului sunt departe de a răspunde așteptărilor cetățenilor. Unele instituții care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile și pun în pericol organizarea unor alegeri libere și corecte. Dacă vrem să devenim o democrație puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituții puternice, care să respecte și să asigure alegerea liberă a oamenilor".
Ea și-a exprimat speranța că va putea lucra alături de o majoritate parlamentară formată din oameni onești, adică o majoritate prietenoasă șefului statului.
"Ca președinte, vă promit că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai ușor, fără presiuni și fără corupție electorală. Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament și sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni onești pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democrației pentru fiecare cetățean", a scris ea.
Consiliul raional Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Cum s-a votat la Ungheni: Luptă aprigă între PAS și BECS
Maia Sandu spune că după votul de astăzi Republica Moldova va fi transformată într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine.
"Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației. Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine. Ca președinte, vreau să lucrez alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare. Pentru că merită!", a scris șeful statului.
În final ea a precizat că după ce se vor număra voturile și se vor valida alegerile, va discuta despre pașii constituționali pentru formarea Guvernului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0