Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultatele alegerilor după procesarea a 80% din voturi: Cât au acumulat PSRM și PCRM

© Sputnik / Mihai CarausПодсчет голосов на досрочных парламентских выборах в Молдове-2021
Подсчет голосов на досрочных парламентских выборах в Молдове-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cel mult trei formațiuni politice vor accede în Parlamentul de legislatură nouă. Cel puțin asta arată rezultatele după procesarea a 80% din procesele verbale.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. După prelucrarea a 50% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală anunță următoarele rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie:
Partidul Acțiune și Solidaritate -  47,04 %
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 31,06 %
Partidul Politic „ȘOR” - 6,91 %
Blocul Electoral „RENATO USATÎI” - 4,34 %
Partidul Platforma Demnitate și Adevăr - 2,45 %
Procesele-verbale cu privire la rezultatul votării vor trebui să fie transmise către CEC nu mai târziu de 48 de ore de la închiderea secțiilor de votare. Până la 20 iulie 2021 inclusiv, Comisia Electorală Centrală va transmite către Curtea Constituțională documentele electorale privind organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și rezultatele totalizării voturilor pe țară. 
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Cum au votat alegătorii din raionul Cantemir: Rezultatele preliminare
Până la 25 iulie 2021 inclusiv, Înalta Curte va confirma sau infirma legalitatea alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova, va valida mandatele deputaților aleși și va confirma lista candidaților supleanți. 
Ulterior, Curtea Constituțională va transmite Parlamentului procesul verbal cu privire la rezultatele alegerilor, însoțit de avizul Curții Constituționale și hotărârea privind validarea mandatelor de deputat. 
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0