Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încălcări în ziua alegerilor: Cazuri depistate în procesul de vot

© Sputnik / Mihai CarausNicolae Panfil
Nicolae Panfil - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Într-un interviu acordat petnru Sputnik Moldova,  șeful misiunii „Promo-Lex”, Nicolae Panfil, a prezentat informațiile cu privire la primele încălcări depistate de observatori în cadrul scrutinului parlamentar din data de 11 iulie.
Încălcări în ziua alegerilor: Cazuri depistate în procesul de vot
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Nicolae Panfil a precizat că printre încălcările înregistrate până la ora 9:30 se numără cazuri de agitație electorală, fotografierea buletinelor de vot, votarea în grup, transportarea organizată a alegătorilor și altele.
"Au fost înregistrate opt cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, trei cazuri de votare în grup, două cazuri de transportare organizată a alegătorilor, trei cazuri de agitație electorală, în 16 cazuri au fost găsite afișaje electorale în apropierea secțiilor de votare, iar în șase cazuri s-a întrerupt procesul de filmare în cadrul secțiilor de votare din cauza unor defecțiuni tehnice", a precizat interlocutorul.
Cât privește situația din stânga Nistrului, Nicolae Panfil spune că din propriile observații a remarcat o prezență mai mare la vot a alegătorilor din această regiune, comparativ cu scrutinele precedente. Chiar înainte de deschiderea secțiilor de votare, s-a format o coadă imensă de oameni care și-au propus să voteze pentru un nou Parlament.
Nicolae Panfil a declarat că misiunea Promo-Lex este în proces de colectare a informațiilor și va veni cu noi date cu privire la încălcările depistate în procesul de vot la conferința de presă de la ora 14:30.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0