Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce ne așteaptă după alegeri: Prognozele sociologilor

© Sputnik / Miroslav RotariIon Jigău
Ion Jigău - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Sociologul Ion Jigău a făcut anumite prognoze cu privire la rezultatele alegerilor din acest an. Potrivit lui, scrutinul ar putea veni cu multe surprize.
Ce ne așteaptă după alegeri: Prognozele sociologilor
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", sociologul Ion Jigău a fost întrebat dacă în viitorul Parlament am putea avea o formațiune politică ce ar deține majoritatea parlamentară. În acest sens, sociologul a precizat că o asemenea situație nu este exclusă.
Moldovenii votează la București în cadrul alegerilor parlamentare din Moldova 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Republica Moldova
Aglomerație la secțiile de votare din diasporă: Câți moldoveni au votat peste hotare
"În opinia mea, va fi un partid care va obține majoritatea. Însă rezultatele alegerilor vor arăta dacă acest lucru va fi sau nu posibil", a subliniat Ion Jigău.
Mai mult, potrivit sociologului, în viitorul Legislativ ar putea accede maxim patru formațiuni politice. De asemenea, nici învestirea noului Guvern nu va fi tărăgănată.
"O eventuală învestire a Guvernului nu va dura mult. Sunt multe probleme ce necesită a fi soluționate", a conchis Jigău.
De menționat că în ziua alegerilor parlamentare anticipate va fi organizat un sondaj atfer-pall, la fel ca în cadrul scrutinului prezidențial din luna noiembrie a anului trecut. Astfel, rezultatele preliminare ale sondajului vor fi prezentate imediat după închiderea secțiilor de votare.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0