Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întrevedere la CEC cu reprezentanții Misiunii de observarea din partea CSI

© Photo : Facebook / Comisia Electorală Centrală a Republicii MoldovaÎntrevedere la CEC cu reprezentanții Misiunii de observarea din partea CSI
Întrevedere la CEC cu reprezentanții Misiunii de observarea din partea CSI - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Observatorii din partea CSI s-au interesat în special de criteriile de organizare a secțiilor de votare în afara țării și a secțiilor pentru locuitorii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Membrii Comisiei Electorale Centrale s-au întâlnit sâmbătă cu reprezentanții Dumei de Stat a Federației Ruse, Adunării Parlamentare a Comunității Rusia-Belarus și Consiliul Adunării Interparlamentare a CSI.
Delegațiile respective fac parte din Misiunea CSI, pentru care CEC a acreditat peste 130 de observatori internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate care se vor desfășura în Moldova pe 11 iulie,este precizat într-un comunicat al Comisiei.
Миссия наблюдателей от СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Dmitri Kobițki va conduce Misiunea de observatori CSI la alegerile din Moldova
Autoritatea electorală precizează că observatorii CSI au solicitat mai multe detalii cu privire la procedurile electorale și prevederile legale existente.
”Un interes sporit a fost manifestat pentru subiectele înregistrării concurenților electorali, criteriile pentru organizarea secțiilor de votare în afara țării și a secțiilor pentru cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în localitățile situate în stânga Nistrului, asigurarea securității procesului de votare, drepturile și obligațiile observatorilor etc.”, este menționat în comunicatul CEC.
Totodată, conducerea CEC a trecut în revistă principalele activități realizate pentru buna organizare și desfășurare scrutinului parlamentar, provocările existente și unele date statistice.
De menționat că pentru alegerile parlamentare anticipate, CEC a acreditat 2 442 observatori, dintre care 1800 naționali și 642 internaționali. Aceștia reprezintă societatea civilă, organizații internaționale, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, guvernele statelor străine, autorități electorale din alte țări, concurenții electorali.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0