Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde poți merge cu familia în acest weekend: Activități distractive în Chișinău

© Pixabay / MabelAmberFamilie
Familie - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
În acest weekend, în Chișinău, oamenii își pot petrece timpul alături de cei dragi participând la mai multe activități organizate de municipalitate.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Sâmbătă, 10 iulie, la Chișinău se vor desfășura două festivaluri. Evenimentele sunt organizate cu suportul autorităților locale.
Pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban, a anunțat despre cele două evenimente la care pot merge toți doritorii, de la mic la mare. 
Festivalul Tinerilor Meșteșugari
Vara - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Temperaturi caniculare în acest weekend: Cum va fi vremea astăzi
Începând cu ora 14:00, în parcul „Alunelul”, Centrul Municipal de Tineret din Chișinău organizează Festivalul tinerilor meșteșugari. Astfel, peste 40 de tineri și meșteri populari își vor prezenta lucrările sale.
Potrivit lui Ceban, scopul evenimentului este de a promova valorile naționale și a meșteșugăritului în rândul tinerilor și de a oferi acestora posibilitatea de a prezenta lucrările efectuate de ei.
În cadrul festivalului, în parc vor fi amenajate mai multe zone unde doritorii vor putea încerca diferite meșteșuguri tradiționale:
  • Workshop de țesut covoare tradiționale
  • Workshop de pictat pe torbițe eco
  • Workshop de ceramică
  • Master-Class de cioplire în lemn
Și copiii se vor putea distra, pentru ei va fi amenajată o zonă specială, unde vor putea participa la diverse activități, jocuri și își vor putea picta desene pe față. 
Potrivit lui Ceban, pe scenă vor urca mai mulți artiști, iar seara doritorii vor putea asculta un concert cu muzica live și DJ.

Festivalul gastronomic „Street Food & Wine”

Încă un festival se desfășoară în Capitală în aceste zile. Începând cu 9 iulie și până pe 11 iulie inclusiv, are loc un festival gastronomic.
Блюда традиционной средиземноморской диеты - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Acest produs reduce riscul de formare a trombusurilor - medici
Peste 30 de agenți economici și producători autohtoni vor oferi pe parcursul a trei zile noi experiențe gastronomice pentru toate gusturile. Festivalul este la cea de-a doua ediție. Astfel, autoritățile și-au propus să susțină domeniul HoReCa și să le ofere posibilitatea să-și promoveze produsele. 
Evenimentul are loc pe strada pietonală Eugen Doga din Capitală. În cadrul festivalului, doritorii vor putea gusta bucate specifice pentru bucătăria găgăuză, mexicană, israeliană, grecească, italiană, dar și altele.
La festival, și veganii vor avea cu ce să-și alinte papilele gustative. Potrivit lui Ceban, vizitatorii vor avea parte de numeroase concursuri, surprize și voie bună, iar intrarea la festival este gratuită. 
În context, primarul Capitalei a îndemnat participanții la festival să meargă să se imunizeze împotriva noului coronavirus, asta pentru că, la fel, pe strada pietonală este amplasat autobuzul care este folosit drept puncte mobil de vaccinare. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0