Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acest produs reduce riscul de formare a trombusurilor - medici

CC BY-SA 4.0 / G.steph.rocket / Mediterranean diet foods (cropped photo)Блюда традиционной средиземноморской диеты
Блюда традиционной средиземноморской диеты - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Consumul peștelui de mare, cel puțin de două ori pe săptămână, poate reduce aproape de două ori riscul de infarct, arată un studiu.
CHIȘINĂU, 10 iulie - Sputnik. Medicii Sergei Agapkin și Mikhail Ginzburg au vorbit la postul de televiziune Rusia 1 despre modul în care peștele poate reduce riscul formării cheagurilor de sânge și prelungi viața, relatează RIA Novosti.
Ginzburg a amintit că peștele conține acizi grași Omega-3 benefici pentru organism, datorită cărora este redus procesul inflamator. În același timp, peștele de mare conține mai mult Omega-3 decât peștele de râu și este bogat de asemenea în vitamina D.
„Un studiu efectuat anterior a arătat că, dacă o persoană mănâncă pește de mare de cel puțin două ori pe săptămână, se reduce riscul de infarct de aproape două ori”, a declarat Agapkin.
Малина - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Iată care este cea mai folositoare dintre pomușoare – nutriționist
Peștele de râu (crapul, bibanul) este bogat în vitamina B și acid folic. Mai mult decât atât, conține un complex de vitamine responsabile de reglarea colesterolului și de reducere a riscului de formare a cheagurilor de sânge.
„Există studii care arată că consumul de pește de două-trei ori pe săptămână ne ajută să trăim cu trei ani și jumătate mai mult, iar consumul de carne la fel de frecvent, dimpotrivă, reduce speranța de viață cu aceeași durată”, a spus Ginzburg, subliniind că peștele este bogat în vitamina E, care are un efect de întinerire.
Agapkin a mai menționat că peștele este ușor de digerat, iar Ginzburg a recomandat ca acesta să nu fie prăjit, ci să fie gătit la abur sau să fie copt în folie de aluminiu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0