Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii sunt în panică: Prețuri mai mari la benzinării iar la unele lipsește motorina

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaМужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Șoferii care au mers astăzi să facă plinul au constatat că unele stațiile de alimentare au afișat prețuri mai mari la produsele petroliere, dar și că unele nu au motorină.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Conducătorii auto din Moldova au avut parte sâmbătă de o surpriză neplăcută – la mai multe stații de alimentare se pare că nu este motorină. La altele însă, care au întreaga gamă d produse petroliere, au fost afișate prețuri mai mari.
Astfel, benzina AI-95 costă aproximativ 20,35 lei, mai mult cu 30 de bani, motorina - 16,50 lei, cu 15 bani mai mult decât anterior. A crescut și prețul gazului lichefiat - de la 11,35 lei până la 11,75 lei.
Informații de acest gen au început să fie postate de automobiliști pe rețelele de socializare. În acest context, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o explicație.
”Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere, ANRE vine cu următoarele precizări: Operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere”, precizează ANRE.
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
Expert: De ce prețurile la benzină cresc necontrolat în Moldova
Agenția a adăugat că pornind de la datele statistice, cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova ”se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc”.
”Cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori. ANRE asigură public toți participanții pieței cu informații necesare pentru o cunoaștere exactă  a nivelului maximal permis al prețurilor”, este subliniat în comentariul Agenției.
Vom rămâne fără benzină - șantajul la care vor recurge petroliștii>>>
ANRE va continua monitorizarea situației și la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0