Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția a anunțat despre provocările care se pregătesc în ziua alegerilor

© Sputnik / Sergey Kuznecov / Accesați arhiva multimediaМиротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр.
Миротворческий пост города Бендеры на мосту через Днестр. - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
În ziua alegerilor, unii concurenți electorali ar putea încerca să destabilizeze situației în Zona de securitate. Despre acest lucru a anunțat șeful adjunct al IGP Marin Maxian.
CHIȘINĂU, 10 - Sputnik. În cadrul briefing-ului de astăzi al Poliției, șeful adjunct al IGP a anunțat că oamenii legii dețin informații despre faptul că duminică, 11 iulie, anumite persoane pregătesc diverse provocări pentru a destabiliza situația în regiunea transnistreană.
Poliția Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Poliția este pregătită: Câți angajați vor asigura ordinea publică de alegeri
Mai mult, Maxian a precizat că Poliția cunoaște cine sunt aceste persoane și a menționat că oamenii legii vor împiedica orice acțiuni menite să îngrădească dreptul cuiva la vot. 
„Poliția cunoaște intențiile, Poliția cunoaște persoanele care concret sunt responsabile de organizarea sau ducerea la dezordine în masă, de provocare, sunt solicitate persoane în aceste procese care să blocheze și să intre în altercații cu Poliția.(...) Persoanele identificate pe parcursul acestor săptămâni care sunt motivate să vină în aceste zone, persoane străine, nu din zona respectivă, Poliția deține informații și despre eventualele achitări pentru astfel de servicii, și respectiv, momentul când și cine va da indicații ca să treacă la acțiuni violente”, a precizat Marin Maxian.
Maxian a declarat că ar exista mai multe persoane care ar urma să fie plătite în funcție de cât de agresivi vor fi ei cu Poliția și cât de mult vor destabiliza situația. Șeful adjunct al IGP a venit cu un îndemn către organizatorii acestor acțiuni ca să se abțină și să lase oamenii să-și exercite dreptul la vot așa cum consideră ei de cuviință. 
„Poliția va curma aceste acțiuni, indiferent de încercările care vor fi admise, indiferent de locațiile și teritoriile unde aceste vor fi admise și bineînțeles că despre acest fapt a fost informată și Comisia Electorală Centrală”, a mai adăugat șeful adjunct al IGP. 
Marin Maxian a precizat că oamenii legii sunt pregătiți să facă față provocărilor, iar organizatorii vor fi trași la răspundere conform legii. 
Amintim că duminică, 11 iulie, moldovenii își vor alege reprezentanții în următorul Parlament.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0