Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția este pregătită: Câți angajați vor asigura ordinea publică de alegeri

© Sputnik / Mihai CarausPoliția Chișinău
Poliția Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Peste 6 600 de polițiști vor fi la datorie duminică, 11 iulie, atunci când în Moldova se va desfășura alegerile parlamentare anticipate.
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. În cadrul briefing-ului susținut astăzi, șeful adjunct al IGP Marin Maxian a declarat că în ziua scrutinului parlamentar 6 630 de polițiști vor asigura ordinea publică la cele peste două mii de secții de vot din țară.
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Poliția a înregistrat mai multe încălcări în campania electorală: Care sunt acestea
Maxian a precizat că oamenii legii vor asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, vor acorda asistență organelor electorale și autorităților publice locale și vor escorta transportarea buletinelor de vot. El a menționat că în ziua alegerilor va fi monitorizată și deplasarea transportului rutier.
Oamenii legii urmează să asigure și paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale, unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea alegerilor.
„Pentru reacționarea operativă promptă și în termeni restrânși la diverse sesizări au fost dublate grupele operative de documentare procesuală, fiind antrenați peste 727 de angajați care vor reacționa la orice încălcări, sesizări și apeluri la 112 care vor fi înregistrate”, a menționat Maxian. 
Precizăm că duminică, 11 iulie, în Moldova va avea loc scrutinul parlamentar anticipat. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0