Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este interzis sexul după vaccinare? Ce spun specialiștii

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccinare anti-COVID
Vaccinare anti-COVID - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
O declarație controversată a viceministrului Sănătății din regiunea Saratov, Rusia, cu privire la necesitatea abținerii de la sex după vaccinare a iscat discuții aprinse. Superiorul său a venit ulterior cu o precizare.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Viceministrul Sănătății din regiunea Saratov Denis Graifer a declarat joi în cadrul unui briefing că ”eforturile susținute, inclusiv sexul, nu sunt recomandate după vaccinare”, el a explicat că sexul ”este o ocupație care presupune un consum sporit de energie”.
Ulterior, ministrul regiunii, Oleg Kostin, a venit cu precizări, menționând că sexul după vaccinare este permis, însă ”trebuie să avem minte și să nu facem exces de zel”, relatează RIA Novosti.
El a explicat declarația adjunctului său prin faptul că, în percepția lui, întotdeauna când ceva este prea mult sau ceva este în exces, acest lucru este dăunător în orice împrejurări.
”Cred că voi anula restricțiile în această direcție cu cuvintele: Se poate, dar cu atenție”, a conchis Kostin, zâmbind, într-o înregistrare video  postată pe Instagram.
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Un efect neașteptat în urma vaccinării cu Pfizer: Ar crește sânii la femei
Cunoscutul medic și prezentator TV Aleksandr Miasnikov a comentat pe Telegram declarația viceministrului din Saratov. În opinia lui, medicii, dar și funcționarii se dedau la o ”paradă a recomandărilor prostești și neprofesioniste”. El a spus, de exemplu, că nu ar trebui abuzat într-adevăr de alcool, iar fumatul are urmări de durată, însă nu influențează nicidecum momentan asupra vaccinării.
Astfel de sfaturi, în opinia lui Miasnikov, doar înrăutățesc atitudinea populației față de vaccinare.
Anterior, directorul centrului Gamalei, Aleksandr Ghințburg, a declarat pentru RIA Novosti că eforturile fizice după vaccinarea împotriva infecției cu coronavirus nu sunt contraindicate, însă exercițiile nu trebuie să ne ducă până la starea de epuizare, deoarece din organism se duce glucoza, care este necesar pentru divizarea celulelor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0