Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un efect neașteptat în urma vaccinării cu Pfizer: Ar crește sânii la femei

© AFP 2024 / JOEL SAGETVaccinul Pfizer
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Presa norvegiană scrie despre un nou efect secundar al vaccinul Pfizer și anume, creșterea sânilor la femei. Deocamdată nu există cercetări în acest sens, dar unele norvegience s-au pomenit cu sânii mai mari după imunizare.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. O tânără din Norvegia a scris pe rețelele de socializare că după administrarea primei doze de Pfizer sânii ei au crescut cu o mărimea. Medicii spun că acest lucru s-ar fi putut întâmpla din cauza că ganglionii limfatici s-au umflat.
Vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson cu denumirea comercială Jannsen - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Societate
Moldova a mai recepționa 150 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX
„Mi s-au mărit sânii cu o mărime și am fost nevoită să-i schimb sutienul. Pentru mine a fost un pic șocant”, a scris tânăra.
Ulterior, ea a postat pe Tik Tok un video, iar oamenii au venit cu un șir de comentarii prin care au confirmat că sânii tineri sunt mai mari, iar alte fete au scris că și la ele s-au mărit sânii după vaccinare. 
Doctorul norvegian Heinrich Backman a explicat că în asemenea cazuri ganglionii limfatici se pot inflama și că așa organismul luptă cu inflamațiile și infecțiile. Tot el a precizat că efectul de sâni măriți este de scurtă durată și că peste câteva săptămâni aceștia își revin la normal. Doctorul le mai recomandă femeilor care doresc să-și facă o mamografie, să o facă înainte de vaccinare sau să aștepte până la patru săptămâni după vaccinare.
Directorul medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente, Steinar Madsen, susține că a auzit despre acest lucru pe rețelele de socializare, dar și de la guvernul SUA.
„Nu am primit rapoarte despre acest lucru în Norvegia, dar dacă cineva experimentează acest lucru, este binevenit să ne raporteze”, spune el.
Totodată, specialistul a menționat că nu s-au făcut prea multe cercetări în acest sens, dar este sigur că acest lucru are de-a face cu ganglionii limfatici.
„Explicația este că, atunci când persoana este vaccinată, ar exista posibilitatea ca ganglioni limfatici să fie umflați în axilă. Aceștia împing sânii puțin înainte și poți avea senzația că au devenit mai mari”, a mai adăugat Steinar Madsen. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0