Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Prognozele experților

© Sputnik / OsmatescoNinel Revenco
Ninel Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
COVID-19 nu a dispărut, iar noile tulpini deja fac ravagii în statele vecine. În contextul în care în țara noastră au fost relaxate mai multe restricții, specialiștii în sănătate sunt îngrijorați de faptul că numărul noi de infectări va crește din nou.
Există riscul creșterii cazurilor de COVID după anticipate?
În cadrul emisiunii "Logica Puterii, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 Ninel Revenco a menționat că, odată ce mai multe restricții au fost relaxate iar evenimentele social-culturale au prins viață, răspândirea mai rapidă a infecției în rândul populației este inevitabilă.
În context, Ninel Revenco s-a referit și la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din această duminică. Potrivit ei, autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului și le vor oferi posibilitate cetățenilor de a se vaccina după ce și-au exercitat dreptul la vot.
"În ziua alegerilor, vor fi asigurate toate condițiile stricte de respectare a măsurilor de protecție: purtarea măștii în spațiile închise, dezinfectarea mâinilor, efectuarea termometriei la intrare, păstrarea distanței sociale etc. În apropiere de secțiile de votare vor fi deschise centre de imunizare, iar moldovenii se vor putea imuniza cu vaccinul disponibil pe piața din țara noastră. Oricare vaccin este sigur și vă va proteja de tulpinile care bântuie în întreaga lume", a subliniat specialistul.
© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Ala Tocarciuc
Și expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc este de părerea că infecția COVID-19 nu a dispărut, iar populația nu a scăpat deocamdată de acest virus nemilos. Numărul mai mic de infectări este cauzat de faptul că mulți oameni au trecut prin trista experiență a COVID-ului și au anticorpi. Pe de altă parte, și procesul de vaccinare are un cuvânt de spus. 
Puncte mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Societate
Imunizarea în punctele mobile: Unde staționează astăzi
Mai mult, expertul susține că virusul continuă să sufere mutații, iar odată cu relaxarea restricțiilor de circulație, COVID-19 migrează împreună cu oamenii. Ala Tocarciuc spune că unica soluție pentru a preveni infectarea cu COVID-19 este vaccinarea în masă. Doar prin imunizare oamenii vor fi protejați de forma severă a virusului, susține expertul. 
"Să eradicăm virusul totalmente nu avem instrumente, dar putem proteja oamenii prin instrumente specifice – vaccinarea. Dacă ne imunizăm, suntem protejați de forma gravă, dar nu și protejați de întâlnirea cu virusul", a conchis expertul.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0