Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAI rus a propus anularea permiselor de ședere provizorie pentru străini

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaВид на жительство иностранного гражданина в отделении по вопросам гражданства РФ
Вид на жительство иностранного гражданина в отделении по вопросам гражданства РФ - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Proiectul de lege propus de Ministerul rus al Afacerilor Interne presupune instituirea a trei regimuri de aflare în țară pentru imigranți.
CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Ministerul rus Afacerilor Interne a pregătit modificări în ceea ce privește regulile de intrare și ședere a străinilor în țară, propunând între altele anularea permisului de ședere temporară în Rusia.
Proiectul de lege a fost publicat pe portalul federal al proiectelor de acte juridice și de reglementare, informează RIA Novosti.
Astfel, instituția propune stabilirea a trei regimuri de ședere pentru imigranți: pe termen scurt (nu mai mult de 90 de zile în total pe parcursul unui an calendaristic), pe termen lung (mai mult de 90 de zile în total pe parcursul unui an calendaristic, fără obținerea permisului de ședere permanentă), ședere permanentă (pe termen nelimitat).
În același timp, străinilor care dețin un permis li se oferă posibilitatea de a-și schimba scopul șederii fără a părăsi Rusia. De asemenea, proiectul de lege prevede introducerea unui registru al persoanelor de rea credință care invită - persoane fizice și juridice.
Благоустройство площади Киевского вокзала - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Rusia
Cetățenii moldoveni nu mai sunt vizați de cotele privind șederea temporară în Rusia
În afară de aceasta, MAI propune reglementarea imigrării forței de muncă prin intermediul a două surse informaționale: registrul muncitorilor străini și registrul electronic al angajatorilor.
În luna martie a anului trecut, președintele rus Vladimir Putin a aprobat o listă de dispoziții privind reforma legislației cu privire la imigrație. Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, FSB și Ministerul Justiției împreună cu administrația prezidențială trebuie să ajusteze planul de implementare a conceptului de stat al politicii de imigrație. Ca bază vor fi luate propunerile pregătite de grupul de lucru privind punerea în aplicare a Conceptului de stat al politicii de migrație pentru 2019-2025.
Este menționat faptul că scopul politicii de imigrație este formarea unei situații în acest domeniu care să răspundă intereselor Rusiei. Necesitatea reformei se explică prin faptul că regulile de imigrație existente nu sunt suficient de clare și unificate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0