Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În Moldova a fost lansată Campania "Fără plastic, mă simt fantastic" - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAurelia Bahnaru
Aurelia Bahnaru - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
În Republica Moldova a fost lansată Campania "Fără plastic, mă simt fantastic". Care este scopul și ce acţiuni se vor întreprinde în cadrul campaniei? Detalii ne-a oferit Aurelia Bahnaru, președintele Asociației pentru Valorificarea Deşeurilor.
În Moldova a fost lansată Campania ,,Fără plastic, mă simt fantastic”- detalii
Republica Moldova s-a alăturat mișcării globale Plastic Free July 2021 și a lansat astăzi campania „Fără plastic mă simt fantastic”. Potrivit Aureliei Bahnaru, scopul campaniei este de a mediatiza și a promova bunele practici în lupta cu deșeurile din plastic.
Mulți oameni lasă în urma lor gunoiul după picnic - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2021
Societate
Marea greșeală a moldovenilor când merg la picnic - provoacă până și moartea - Video
"Ne-am focusat pe subiecte mai puțin discutate - cum apar aceste produse pe piața națională, cine se face repsonsabil de sănătatea noastră? Puțini sunt cei care cunosc care este impactul ambalajului toxic. Am lansat și un video informativ pentru a aduce la cunoștință că oamenii au dreptul de a alege produsele prin felul de a refuza ambalajele și astfel vom influența decizia producătorilor de a produce aceste ambalaje. Bunăoară, oamenii pot alege ce fel de lapte vor cumpăra – cel în ambalaj de plastic sau de sticlă. Odată ce aceste produse nu vor fi solicitate și oamenii vor înțelege impactul asupra sănătății, atunci multe lucruri se vor putea schimba", a declarat interlocutoarea.
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Moare un întreg sector al agriculturii moldovenești - iată ce fac producătorii disperați
Campania este organizată cu suportul financiar al Uniunii Europene, de către Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2021.
Amintim că în țara noastră, toate pungile de plastic, în afară de cele utilizate pentru ambalaj, bețișoarele și vesela de unică folosință din plastic au fost interzise din 1 ianuarie 2021. Cetățenii și agenții economici care vor utiliza și comercializa sacoșe și veselă din plastic riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0