Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: De ce unii moldoveni nu sunt motivați să se vaccineze

© Sputnik / Rodion ProcaAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Vaccinarea benevolă nu a fost întotdeauna eficientă. Doar în țările cu un nivel înalt de educație și responsabilitate oamenii se imunizează pentru a se proteja pe ei și pe cei din jur. Din păcate, moldovenii încă nu au conștientizat acest lucru.
Expert: De ce unii moldoveni nu sunt motivați să se vaccineze
Această opinie a exprimat-o, în cadrul emisiunii "Logica Puterii", expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc. Potrivit ei, unele țări deja au impus unele restricții în localuri – bunăoară, cei care nu sunt vaccinați nu pot păși pragul unui restaurant.
Santorini, Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
Date îngrijorătoare pentru cei care își fac concediul în Grecia
"Acestea sunt niște metode de motivare, aș spune. Nu știu cât de posibil ar fi aplicarea acestor restricții în Moldova, pentru că sectorul HoReCa va avea foarte mult de suferit și încă nu și-a revenit după criză. Propunerea mea este de făcut o separare pe zone: zonă pentru cei vaccinați și cei nevaccinați", a subliniat expertul.
De asemenea, Ala Tocarciuc a menționat că mulți moldoveni nu se vaccinează chiar dacă au nevoie să pelce peste hotare, întrucât au opțiunea de a efectua testul COVID și a prezenta rezultatul negativ. Deși la prima vedere aceasta este o posibilitate bună de a putea pleca la odihnă, testul nu oferă absolut nicio siguranță.
"Oamenii responsabili înțeleg că testul le dă doar posibilitatea de a trece frontiera, dar nu-i protejează de infecție și de tulpinele ce se răspândesc în alte țări. Plus, testele sunt costisitoare, iar vaccinul - absolut gratuit. Pe termen lung avem nevoie de protecție și asta doar vaccinul o poate face", a conchis Tocarciuc.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0