Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Este oare posibilă fraudarea alegerilor din 11 iulie – expert

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Fostul vicepreședinte CEC a vorbit despre pragul admisibil al falsificărilor la alegeri și drepturile structurilor diplomatice din străinătate.
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. De regulă, experții analizează rezultatele alegerilor, însă rareori sunt puse la îndoială corectitudinea alegerilor și se evaluează amploarea falsificărilor, deși în orice stat pot exista unele erori la alegeri. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către fostul vicepreședinte al CEC Stefan Urâtu.
"Acestea se întâmplă din neștiință sau din greșeală, uneori intenționat, însă o eroare de 3% este cea mai mare care poate fi. În 2014, au fost organizate 95 de secții de votare externe în care unii și aceiași oameni au semnat, modificându-și scrisul, 35 de protocoale. Este îngrozitor ", a declarat specialistul.
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Câți observatori a acreditat CEC pentru alegerile parlamentare din 11 iulie
Urâtu a vorbit despre lupta sa în care nici Procuratura, nici Comisia Electorală Centrală, nici Parlamentul, nici Instanța de judecată nu i-au dat posibilitatea să ducă la bun sfârșit această chestiune.
”În cadrul secțiilor de votare din străinătate, de drepturi foarte mari dispun structurile diplomatice. Acest lucru se exprimă prin faptul că consulii și ambasadorii moldoveni numesc ei înșiși președinții. Poate că acest lucru este coordonat în secret cu CEC și cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, însă în toată această situație există un risc foarte mare de falsificare, ca să nu mai vorbim de ceea ce se întâmplă în interiorul țării ", a conchis sursa.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0