Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câți observatori a acreditat CEC pentru alegerile parlamentare din 11 iulie

© Photo : Miroslav RotariPrezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Abonare
Până în prezent, pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din Moldova au fost acreditați peste două mii de observatori, majoritatea fiind naționali.
CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Membrii Comisiei Electorale Centrale din Moldova au acreditat vineri încă 361 de observatori pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în țară pe 11 iulie.
Andrei Volentir - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Podcasturi
Desfășurarea alegerilor - în pericol? Ce spune un membru CEC
Este vorba de observatori care reprezintă Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Ambasada Republicii Italiene în Republica Moldova, Asociația obștească Centrul de Consultanță și Educație Civică, Asociația obștească „Asociația pentru siguranța urbană și mediere”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Asociația obștească „Promo-LEX”, Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, Comisia Electorală Centrală a Georgiei, Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Organizația Internațională a Francofoniei și Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova.
CEC precizează că până în prezent au fost acreditați 2221  observatori pentru monitorizarea scrutinului din 11 iulie. Dintre aceștia, 1648 sunt observatori naționali și 573 - observatori internaționali.
”În conformitate cu prevederile cadrului legal, CEC acreditează în calitate de observatori naționali reprezentanți ai asociațiilor obștești calificat din Republica Moldova sau reprezentanți ai concurenților electorali și observatori internaționali - reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai guvernelor statelor străine și ai organizațiilor nonguvernamentale din străinătate, precum și experți internaționali în domeniul electoral”, este menționat în comunicatul CEC.
CEC solicită Guvernului bani pentru alegerile din 11 iulie: Ce sumă este necesară>>>
Instituția amintește că termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate este 3 iulie.
Pentru alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în data de 11 iulie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali - 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Din totalul de 1 791 de candidați la funcția de deputat 959 sunt bărbați și 832 sunt femei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0