Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce coronavirusul câștigă în cursa cu vaccinurile - OMS

© Sputnik / Mihai CarausВ Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса
В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
De la începutul pandemiei, în lume au fost înregistrate peste 184 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, peste patru milioane de oameni au murit.
CHIȘINĂU, 7 iul. - Sputnik. Realizările științifice în lupta împotriva COVID-19 sunt lipsite de sens dacă distribuirea medicamentelor și vaccinurilor între țări se va dovedi a fi inegală, relatează RIA Novosti. Despre aceasta a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adan Ghebreyesus.
Генеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Societate
OMS: „Suntem într-o perioadă foarte periculoasă a acestei pandemii”
"Variantele (de coronavirus) câștigă acum cursa cu vaccinurile din cauza inegalității în ceea ce ține de producerea și distribuirea vaccinului, care amenință de asemenea recuperarea economică globală", a declarat el la un briefing.
Oficialul a adăugat că numărul victimelor coronavirusului în lume a depășit oficial cifra de patru milioane, deși numărul real de decese ar putea fi și mai mare.
Șeful OMS a menționat că unele țări, după ce au reușit în procesul de vaccinare, ridică deja restricțiile, de parcă pandemia s-ar fi încheiat. El a atras atenția asupra faptului că în alte state există o creștere a nivelului de infectare din cauza unei inegalități „șocante” privind ritmul imunizării și a apariției de noi tulpini.
Tedros Adanom Ghebreyesus a amintit de asemenea despre obiectivul OMS: de a atinge un nivel al vaccinării populației în toate țările lumii de10% până în septembrie, de 40% până la sfârșitul acestui an și de 70% până la mijlocul anului viitor.
Potrivit datelor OMS, de la începutul pandemiei, în lume s-au înregistrat peste 184 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, peste patru milioane de pacienți au murit.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0