Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS: „Suntem într-o perioadă foarte periculoasă a acestei pandemii”

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaГенеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус.
Генеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Abonare
Răspândirea variantei Delta aduce lumea într-o perioadă „foarte periculoasă” a pandemiei, avertizează șeful OMS. Un avertisment care vine în timp ce virusul câștigă cursa globală împotriva vaccinului, prima doză fiind administrată la doar 23,67% din populații.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Politică
Maia Sandu s-a vaccinat cu a doua doză: Cum se simte
„Agravat de variante mai transmisibile, cum ar fi Delta, care devine rapid tulpina dominantă în multe țări, ne aflăm într-o perioadă foarte periculoasă a acestei pandemii”, a spus șeful OMS, citat de Sputnik France.
Oficialul a menționat că această variantă a fost deja detectată în cel puțin 98 de state, subliniind că acest tip de infecție este „foarte periculoasă” și continuă să muteze.
Bustul lui Gheorghe Râșcanu-Derojinski din or. Râșcani - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Au pus mâna pe cuțite - Iată ce a pățit președintele socialist al raionului Râșcani - Foto
Acesta a adăugat că sistemul de sănătate trebuie să monitorizeze și să se adapteze la noi mutații ale coronavirusului în mod continuu. Ghebreyesus a subliniat importanța testării, detectării precoce, izolării persoanelor infectate și tratării acestora, precum și a purtării măștilor, menținerii distanțării și necesitatea ventilării spațiilor.
În plus, șeful OMS a cerut comunității internaționale să se ajute reciproc cu vaccinuri, ventilatoare, medicamente și teste și să accelereze vaccinarea.

Numărul de vaccinați rămâne scăzut

Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Dezvăluiri: Ultimul vis al lui Iurie Sadovnic

Potrivit sursei citate, varianta Delta, extrem de transmisibilă, a condus la un număr record de contaminări în Africa de Sud, blocaje generalizate în Australia și reintroducerea obligativităţii purtării măştilor în Los Angeles și Israel.

Între timp, campania globală de vaccinare este încă la început, doar 23,67% din populația lumii primind cel puțin o doză de vaccin până la 1 iulie, relatează Our World in Data.
Majoritatea acestor vaccinuri au fost administrate în țări bogate, inclusiv în America de Nord și Europa. Doar 0,9% dintre persoanele din țările cu venituri mici au primit o doză.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0