Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au oare voie să se vaccineze bolnavii cu hepatită C – explicația virusologului

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaВакцинация препаратом "КовиВак" в Волгограде
Вакцинация препаратом КовиВак в Волгограде - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Specialistul a explicat dacă ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului persoanele care suferă de hepatită C.
CHIȘINĂU, 8 iul. - Sputnik. Persoanele cu hepatita C în stadiul de acutizare ar fi mai bine să nu se vaccineze împotriva COVID-19, relatează RIA Novosti. Și de fapt ar trebui să se renunțe la orice fel de vaccinare, a spus academicianul Academiei de Științe a Rusiei, șeful Catedrei Microbiologie, Virusologie și Imunologie a Universității ”Secenov”, Vitali Zverev.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Vaccinarea împotriva COVID-19 în Moldova: Care sunt cele mai frecvente reacții adverse
"Totul depinde de stadiul în care se află infecția cu hepatita C. Acum ea este tratată, există medicamente. Dacă este în stare de acutizare, atunci este mai bine să nu se facă niciun fel de vaccin", a spus Zverev la postul TV ”Doctor”.
Pe 2 martie, în Moldova a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Acest proces a fost împărțit în trei etape. În prima, vaccinul le-a fost administrat lucrătorilor medicali. Din 25 martie a început imunizarea persoanelor aflate în casele de bătrâni și în centrele de cazare temporare sau pe termen lung.
Începând cu 31 martie, campania de vaccinare s-a extins – concomitent cu lucrătorii medicali au fost vaccinați și cetățenii de peste 60 de ani, persoanele cu comorbidități și angajații instituțiilor de învățământ.
În a doua etapă a campaniei de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare, au fost incluși și angajații organelor de drept, apărării și securității statului și personalul serviciilor sociale. În a treia etapă, care a început pe deplin în țară pe 19 mai, sunt vaccinați toți ceilalți.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0