Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinarea împotriva COVID-19 în Moldova: Care sunt cele mai frecvente reacții adverse

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Procesul de vaccinare în Republica Moldova continuă. Specialiștii din Sănătate susțin că nu a fost detectat niciun caz de reacție adversă severă după vaccinarea împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Specialiștii din sănătate susțin că scade în continuare numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Pe parcursul săptămânii trecute au fost confirmate 308 persoane infectate după ce au fost efectuate peste 30 de mii de teste. De la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 480 131 de doze de vaccinuri anti-coronavirus, dintre care 366 216 persoane s-au vaccinat cu prima doză. Astfel, 10,7% din populația țării a fost imunizată și 82 la sută din lucrătorii medicali.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Societate
Numărul cazurilor de COVID la început de săptămână: Informații de la Ministerul Sănătății
Cele mai multe persoane, după vaccinare, au reacții adverse ușoare. 
"95% sunt forme ușoare, 5% forme moderate și nu avem forme severe de boală. Cele mai multe vaccinuri administrate sunt AstraZeneca, Sputnik și Pfizer. Eficacitatea vaccinurilor a fost dovedită, inclusiv a vaccinului Sinovac și Sinopharm. De aceea îndemnăm cetățenii să nu mizeze pe un anumit tip de vaccin, dar pe cele care sunt disponibile în centrele de vaccinare", a precizat Angela Paraschiv. 
În prezent, sunt deschise peste 500 de puncte de vaccinare împotriva COVID-19 în toată țara.
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi punctele mobile
"Cantitatea de doze recepționată de Ministerul Sănătății până acum este 931 900 de vaccinuri, inclusiv include aici și cantitatea distribuită pe teritoriul de est a țării. De mâine, vor fi repartizate Sinopharm și Sinovac, după principiul teritorial și numărul populației, în toate raioanele și în stânga Nistrului. Toate punctele de vaccinare au cantități suficiente de vaccinuri", a declarat Denis Cernea, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 
Persoanele care intenționează să se imunizeze pot merge la punctele mobile sau pot apela medicul de familie pentru a face o programare. Mai mult, oamenii se pot înregistra și online la imunizare, pe platforma vaccinare.gov.md. Tot pe această pagină, se pot informa despre condiții și alte aspecte ce țin de procesul de imunizare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0