Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a văzut primarul Ion Ceban la Viena și vrea să aplice la Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Primarul Ion Ceban a vizitat o uzină de prelucrare a deșeurilor situată chiar în centrul orașului Viena. Edilul-șef spune că avem spre ce aspira și are planuri mari ce țin de modernizarea serviciului de colectare și prelucrare a deșeurilor în țara noastră.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află într-o vizită oficială în Austria. În cadrul acesteia el a mers și la una dintre cele mai tehnologizate și moderne uzine de prelucrare a deșeurilor.
Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi  - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2021
Republica Moldova
Capitala va continua să folosească rampa de gunoi din Țânțăreni
După cele văzute la uzină, primarul a menționat că municipiul Chișinău are ce învăța în ceea ce privește managementul deșeurilor solide. Cu această ocazie, Ceban a anunțat că în scurt timp urmează să înceapă implementarea unui proiect amplu de modernizare a serviciului de colectare și prelucrare a deșeurilor.
"Proiectul include ample măsuri și investiții. Noi căutăm o soluție potrivită pentru Chișinău care ar soluționa problema integral și ar fi baza unui management integrat al deșeurilor", scrie primarul pe pagina sa de Facebook.
Primarul susține că a invitat la Chișinău mai mulți oameni de afaceri, parlamentari și reprezentanți ai autorităților locale din Austria ca să participe la Forumul Investițional care va avea loc în octombrie.
"Ținând cont de investițiile mari care urmează să le facem în acest domeniu, în cadrul forumului vom aborda subiectul managementul deșeurilor, fiind unul din subiectele cheie", scrie Ceban.
Amintim că de mai mulți ani, deșeurile din Chișinău sunt duse la groapa de gunoi din preajma satului Ţânţăreni din raionul Anenii Noi. Și în 2021, autoritățile municipale au semnat un nou acord adițional pentru a permite exploatare gropii de gunoi.
Conform contractului, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului să transfere Primăriei din Țânțăreni suma de zece milioane de lei, să consolideze barajul poligonului, să fortifice digul cu plantarea arborilor, să repare străzile din Țânțăreni, să modernizeze poligonul, să evacueze deșeurile de două ori pe lună, să finalizeze stația de pompare din sat și să inițieze proiectarea scurgerii apei din stația de tratare a levigatului. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0