Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Capitala va continua să folosească rampa de gunoi din Țânțăreni

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuIncendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi
Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău au semnat un nou acord adițional la Contractul de Societate Civilă cu administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Astfel, și în 2021 Capitala va putea exploata gunoiștea municipală din preajma comunei Țânțăreni.

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Contractul privind exploatarea gunoiștii de la Țânțăreni a fost prelungit și pentru anul 2021. Într-un comunicat de presă a Primăriei, edilul-șef al Capitalei a menționat că în anul 2020 echipa autorităților locale a reușit să realizeze lucrări pentru comuna Țânțăreni, care au fost asumate încă în anii 2011, 2015, 2018, dar nu au fost onorate de către administrațiile precedente.

Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni, Anenii Noi  - Sputnik Moldova
Dezastru la Țânțăreni, în coasta Capitalei: Iată ce se întâmplă la imensa rampă de gunoi
 „Pentru noi contează ca angajamentele asumate de noi să fie onorate. Mulțumesc celor care s-au implicat. Iar angajamentele să fie realizate în comun. Îmi doresc ca în acest an, pe 31 decembrie, noi să nu fim la Țânțăreni. (...) Mai avem mult de muncit acolo, de aceea convocați în regim de urgență subdiviziunile responsabile, pentru stabilirea termenelor pentru acțiunile asumate și îndeplinirea acestora", a subliniat edilul.  

În context, Ion Ceban le-a solicitat responsabililor să raporteze, o dată la două săptămâni, cum s-a lucrat la prevederile asumate față de localitatea Țânțăreni. 

Conform contractului, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului 2021 să transfere Primăriei din Țânțăreni suma de zece milioane de lei, să consolideze barajul poligonului, să fortifice digul cu plantarea arborilor, să repare străzile din Țânțăreni, să modernizeze poligonul, să evacueze deșeurile de două ori pe lună, să finalizeze stația de pompare din sat și să inițieze proiectarea scurgerii apei din stația de tratare a levigatului. 

Potrivit lui Ion Ceban, pe parcursul anului trecut Primăria municipiului Chișinău și-a respectat toate angajamentele asumate față de comuna Țânțăreni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0