Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la ce mâncați: Tot mai multe cazuri de intoxicații alimentare

© Sputnik / Miroslav RotariAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Abonare
Tot mai mulți moldoveni semnalează cazuri de intoxicație în perioada estivală. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul acestora practic s-a triplat. Despre acest lucru a anunțat reprezentanta Serviciului 112, Ana Carpovici.
 
Atenție la ce mâncați: Tot mai multe cazuri de intoxicații alimentare
Sporirea cazurilor de intoxicații în urma consumului de fructe, ciuperci și alte produse alimentare au fost înregistrate pe parcursul primei luni de vară. Potrivit specialistului din cadrul Serviciului 112 Ana Carpovici, mai mulți moldoveni s-au adresat după ajutor în ultima perioadă. Cele mai multe solicitări sunt din Chișinău, Briceni și Soroca.
"Doar în ziua de 4 iulie, au fost raportate 27 de urgențe privind intoxicațiile alimentare cu simptomatica de greață, vomă, febră, dureri abdominale, dureri de cap, slăbiciuni, frisoane. Deși intoxicațiile sunt întâlnite mai des anume în perioada caldă a anului, cazurile s-au triplat, comparativ cu perioada similară a anului trecut", a precizat Carpovici.
Specialistul a mai adăugat că în perioada estivală moldovenii sesizează mai multe probleme de sănătate legate de tensiune, insolații și probleme cardiace.
Ana Caprovici a îndemnat oamenii să apeleze la Serviciul 112 doar în cazuri de urgență, să colaboreze cu operatorii și să răspundă sincer la toate întrebările.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0