Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă cinci localități vor fi conectate la apeduct - detalii

© Photo : Mihai CatanReabilitarea sistemului de apeduct din localitatea Molești, Ialoveni
Reabilitarea sistemului de apeduct din localitatea Molești, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Cinci localități rurale vor beneficia de condiții mai bune la serviciile de alimentare cu apă potabilă.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Serviciile de alimentare cu apă vor fi dezvoltate și extine în câteva localități din apropierea Chișinăului. Mai exact este vorba de conectarea a circa cinci localități rurale la apeductul Chișinău-Strășeni-Călărași. Acest lucru este prevăzut în Acordul adițional de implementare cu Agenția de Dezvoltare Rurală Centru pentru proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală, faza II”.
robinet - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Societate
Cei care se conectează ilegal la apă și canalizare, căutați de autorități: Ce riscă
Acordul adițional a fost semnat la data de 5 iulie. Pentru implementarea fazei a doua a proiectului vor fi alocate 10 milioane de euro, oferiți sub formă de contribuție financiară nerambursabilă de o bancă din Germania. 
Acordul prevede acordarea serviciilor de consultanță ADR Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.  Prin această finanţare suplimentară, bugetul total al proiectului ajunge la 25 milioane de euro, asistență nerambursabilă oferită de Guvernul Republicii Federale Germania în cadrul cooperării bilaterale prin intermediul Înțelegerii, prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea financiară pentru perioada 2019-2020. Scopul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală, faza II” constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0