Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care se conectează ilegal la apă și canalizare, căutați de autorități: Ce riscă

© Sputnik / Mihai Carausrobinet
robinet - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Abonare
Locuitorii Capitalei care dețin case particulare și agenți economici care s-au conectat ilegal la rețeaua de apeduct și canalizare vor fi pedepsiți. Despre aceasta anunță primarul Ion Ceban, potrivit căruia, în prezent, au loc controale inopinate.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, susține că parcursul acestei săptămâni, au ieșit la iveală mai multe cazuri, în care locuitorii caselor la sol, dar și agenți economici au fost depistați conectați ilegal rețeaua de apeduct și canalizare.

Bariere de parcare - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2021
Societate
Ceban: Trei parcări noi vor fi amenajate în Chișinău - unde vor fi amplasate
Primarul menționează că acești "gospodari" nu au achitat nimic pentru aceste servicii, iar astfel se fură banii publici. 

"În prezent, sunt efectuate controale inopinate, iar cei depistați sunt debranșați de la serviciul apă și canalizare, sunt amendați și li se face recalculare pentru serviciile consumate prin furt și proprietarii sunt obligați să achite pentru perioada conectării ilegale la apă și canalizare și să încheie contract, dacă doresc să beneficieze de servicii în continuare", a anunțat Ceban.

De asemenea, primarul a precizat că va fi făcută regulă în acest domeniu, iar cei care vor încerca să mușamalizeze astfel de cazuri se vor alege cu pedeapsă dură.

"Rugăm oamenii să nu aștepte și să vină benevol pentru a încheia contracte cu Î.M „Apă Canal”. Dacă voi afla că responsabilii mușamalizează anumite cazuri, vor fi demiși din funcție și anunțați oamenii legii", a mai spus Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0