Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj BOP: Între Est și Vest - țara cu care moldovenii își doresc parteneriat strategic

© Sputnik / Mihai CarausRepublica Moldova și Federația Rusă
Republica Moldova și Federația Rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Moldovenii vor relații mai bune cu Federația Rusă. Cel puțin asta arată datele Barometrului Opiniei Publice în care se precizează că majoritatea respondenților au menționat că Rusia trebuie să fie principalul partener strategic al Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Luni a fost prezentat Barometrul Opiniei Publice, iar în cadrul sondajului moldovenii au fost întrebați care ar trebui să fie principalul partener strategic al țării.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Astfel, 32,5% dintre respondenți ar dori ca în calitate de partener strategic principal să fie Federația Rusă. Alte 28,1% consideră că România ar trebui să joace acest rol. Pe locul trei în topul preferințelor moldovenilor se poziționează Germania cu 14,3%. În ultimii ani, se pare că imaginea SUA în Moldova a avut de suferit - doar 3,5 la sută își doresc ca Statele Unite ale Americii să fie partenerul nostru strategic principal.
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Politică
Sondaje: Ce scor ar acumula principalii concurenți electorali la alegerile parlamentare
Precizăm că Barometrul Opiniei Publice a mai arătat că în următorul Parlament ar putea ajunge doar trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „ȘOR”. 
Din numărul total al alegătorilor deciși, 43,5% ar vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, iar pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 32,5%. Pentru Partidul Politic „ȘOR” și-ar da votul 7,8% dintre alegători.
Sondajul a fost realizat în luna iunie 2021, cuprinzând respondenți din 96 de localități. Acest proiect a fost susținut de Swiss Cooperation Office in Moldova, Ambasada Regatului Țărilor de Jos și Centrul de Resurse Juridice din Moldova. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0