Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sondaje: Ce scor ar acumula principalii concurenți electorali la alegerile parlamentare

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi au fost prezentate rezultatele a două sondaje de opinie realizate în pragul alegerilor anticipate. Iată care sunt opțiunile alegătorilor, potrivit studiilor sociologice.
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Potrivit sondajului realizat de compania iData împreună cu Institutul de Politici Publice, în următorul Parlament ar putea ajunge doar trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „ȘOR”. 
Din numărul total al alegătorilor deciși, 43,5% ar vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, iar pentru Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 32,5%. Pentru Partidul Politic „ȘOR” și-ar da votul 7,8% dintre alegători.
© Sputnik / Vadim RusuCARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT
CARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
CARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT
Pe locul patru se clasează Blocul Electoral „RENATO USATÎI”, dar, conform sondajului, acesta ar acumula doar 5,9 la sută dintre voturi, adică sub pragul de 7 la sută prevăzut de legislație pentru blocuri electorale.
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2021
Republica Moldova
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor invită Partidul Acțiune și Solidaritate la dezbateri
Sondajul a fost realizat în luna iunie 2021, cuprinzând respondenți din 96 de localități. Acest proiect a fost susținut de Swiss Cooperation Office in Moldova, Ambasada Regatului Țărilor de Jos și Centrul de Resurse Juridice din Moldova. 
Un alt sondaj a fost prezentat astăzi de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. Conform rezultatelor, în următorul Parlament ar accede aceleași trei partide, doar că scorul potențial al acestora diferă de cel prezentat de iData. 
Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula 37,4%, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-ar alege cu 37,1% dintre voturi, iar Partidul Politic „ȘOR” - 6,8%. Blocul electoral „RENATO USATÎI” nu ar intra în noul Parlament, pe motiv că ar putea acumula doar 5,5% dintre voturi. 
© Sputnik / Vadim RusuCARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT
CARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
CARE PARTIDE AR INTRA ÎN PARLAMENT
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1 181 de persoane din 85 de localități. El a fost realizat în perioada 21 iunie - 2 iulie. Studiul sociologic face parte din proiectul internațional „Identitate și coeziune socială în Europa centrală și de est”  și a fost realizat în comun cu Filiala de sud a Asociației Sociologice din Ucraina. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0