Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, avertisment pentru SUA privind tentativa unui dialog de pe o ”poziție de forță”

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaСергей Викторович Лавров
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Washingtonul trebuie să înțeleagă că tentativele de a purta un dialog cu Moscova de pe o ”poziție de forță” sunt sortite eșecului, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat ziarului indonezian Rakyat Merdeka.
CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Șeful diplomației de la Kremlin, Serghei Lavrov, a comentat „lecțiile” și solicitările părții americane în urma summitului Putin-Biden de la Geneva, într-un interviul pentru mass-media indoneziană, citat de RIA Novosti. 
"Încercările de a purta un dialog cu noi de pe o poziție de forță sunt sortite din start eșecului - vom răspunde dur și hotărât la acțiunile neprietenoase", a spus șeful Ministerului rus de Externe.
Рукопожатие Владимира Путина и Джо Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin a explicat de ce s-a întâlnit cu Biden la Geneva
Potrivit lui Lavrov, Vladimir Putin a indicat clar că rezultatul în toate domeniile este posibil doar prin aflarea unui echilibru de interese reciproc acceptabil, strict pe bază de paritate. Nu au existat obiecții la negocieri, dar imediat după încheierea discuțiilor, oficialii americani, inclusiv participanții la întâlnirea de la Geneva, „au reluat „lecțiile” anterioare cu o intensitate dublă și au început de asemenea să-i prezinte solicitări Rusiei, însoțite de amenințări privind noi presiuni, a adăugat Lavrov.
În același timp, întâlnirea liderilor celor două state a avut loc într-un mod diferit, a subliniat el.
"În opinia noastră, summitul ruso-american a avut loc într-o manieră sinceră de lucru. Am reușit să discutăm în detaliu situația din cadrul afacerilor bilaterale, să facem un schimb de opinii cu privire la stabilitatea strategică, controlul armamentelor și conflictele regionale", a spus Lavrov.
El a menționat că „vorbind într-un mod principial, părțile au demonstrat dorința de a se înțelege reciproc”.
Встреча глав МИД РФ и Гватемалы С. Лаврова и П. Броло - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Rusia
Lavrov, reacție fermă privind abordarea relației cu SUA
Potrivit ministrului rus de Externe, principalul rezultat al summitului poate fi considerat „deși modest, dar totuși un pas înainte către restabilirea normalității între țările noastre”, care, „așa cum suntem ferm convinși, este imposibilă fără respect și luarea în considerare a intereselor reciproce".
Prima întâlnire a președinților Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, a avut loc la Geneva, pe 16 iunie. Drept urmare, Putin a spus că a căzut de acord cu Biden să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit liderului rus, ambele țări sunt conștiente de responsabilitatea lor specială pentru stabilitatea strategică în lume.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0