Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, reacție fermă privind abordarea relației cu SUA

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Гватемалы С. Лаврова и П. Броло
Встреча глав МИД РФ и Гватемалы С. Лаврова и П. Броло - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Abonare
Ministrul de Externe al Rusiei nu lasă loc de echivoc și descrie clar paradigma în care Moscova va aborda relația cu Washingtonul.
BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik. În cadrul conferinței de presă comune cu ministrului de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov a descris atât rezultatul dialogului cu Turcia, cât și intențiile privind relațiile cu SUA.
”Am purtat negocieri intense asupra unei game largi de probleme”, a declarat Lavrov, subliniind că ”relațiile ruso-turce continuă să se dezvolte dinamic, în ciuda COVID-19”.
Cei doi miniștri de Externe au arătat că s-a acordat o atenție specială ”punerii în aplicare a acordurilor la care s-a ajuns la cel mai înalt nivel”.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
”Președinții Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan continuă să comunice activ, numai în acest an au avut loc șase contacte”, a arătat Serghei Lavrov.
Ziariștii au fost interesați de opinia lui Lavrov despre relațiile ruso-americane, în urma întâlnirii la vârf de la Geneva, dar și a ultimelor evenimente.
Ministrul rus de Externe a explicat că ”pentru următoarele zile planificăm o întâlnire a delegațiilor care ar trebui să ia în considerare sarcinile stabilite de președinți în domeniul stabilității strategice - controlul armelor, limitarea armelor”.
Rezultatul unor astfel de consultări preliminare ”poate fi doar un acord care se potrivește ambelor părți”.
În privința paradigmei în care vor continua relațiile ruso-americane, Serghei Lavrov a răspuns foarte ferm:
”Abordarea noastră este extrem de cuprinzătoare: să eliminăm această situație nesănătoasă, inacceptabilă”, a declarat Lavrov, transmite Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0